zondag 28 augustus 2011

een nieuw boekje

de afgelopen week kwam dit boekje uit de pers gerold. Met mijn dochters verjaardagsfeestje hebben we gedecopatcht, en daar had ik nog aardig wat papier van over. Het is leuk om er een kaftje mee te bekleden en dit is het resultaat.

Vervolgens ben ik er al een beetje in gaan krabbelen en ik heb vandaag de stempels van Flow Magazine uitgeprobeerd. De stempels heb ik met aquarel potloden gekleurd en vervolgens afgedrukt. Zwart randje eromheen en mijn dochter was vervolgens helemaal onder de indruk.


woensdag 24 augustus 2011

doosje ingewikkeld

De afgelopen week ben ik in de vrije uurtjes aan het werk geweest aan deze doos. Onderin zit een laatje en bovenin kan ook wat gezelligs worden gestopt. Het doosje is bestemd voor twee nog te maken fotoboekjes van Eurodisney. Het doosje is bekleed met zwart boekbindlinnen en ook met Disneypapier waarop kleine Mickey Mouse figuurtjes staan.

Het was behoorlijk puzzelen en meten, en aan de hand van het voorbeeld (een gelijksoortig doosje van de Flow) is het toch goed gelukt.

De eerste foto is van het doosje in de beginfase. Toen moest het moeilijkste nog komen, te weten de deksel goed passend maken.

En op de twee laatste foto's is tie af. Nu de boekjes nog.

woensdag 17 augustus 2011

Het eerste boekje is af.

Vanmorgen nog voor de koffie het eerste boekje uit de pers gehaald. Hij is prima gelukt ondanks 1 gebroken lijmklem. Jawel, 1  klem gaf de strijd op en  vond het mooi geweest. gelukkig bood de gereedschapskist van mijn man een uitkomst, te weten 2 lijmklemmen.


dinsdag 16 augustus 2011

in de pers


Vanmorgen begonnen met het eerste boekblokje van de stapel die er lag. Paars is de hoofdkleur zou ik zeggen. Na enig snij- en plakwerk ligt hij nu in de pers en is het wachten op de dag van morgen (of vanavond heeeeeeel laat) tot het eindresultaat kan worden bewonderd.

zaterdag 13 augustus 2011

Vakantiefoto's

Op vakantie maken wij altijd veel te veel foto's. Nu kwamen we van ruim twee weken vakantie terug met meer dan 1200 foto's. Gisteren en vanmorgen heb ik alle foto's doorgenomen en de foto's die ik echt mooi vond geselecteerd. Dat maakt dat ik er nu iets meer dan 400 over heb. Ik ga een mooi boekje er van maken, maar ook daarvoor zullen er nog een aantal moeten gaan afvallen.



donderdag 11 augustus 2011

Cars is klaar

Vandaag de muurpanelen voor de kamer van de kleine man afgemaakt. Hij is er erg blij mee, en zelf vind ik ze ook niet onaardig moet ik zeggen. Kan er hopelijk weer een jaar of 2 tegen zo.

De boekblokjes van het bericht van een paar weken terug, daar ben ik nog niet aan toegekomen. Na de schoolvakantie (komende week al) ga ik er mee aan de slag. voor een aantal van de blokjes ligt het papier al klaar.





woensdag 10 augustus 2011

Work in progress

De kleine man was na 2 jaar toe aan een nieuwe wanddecoratie. Het onderwerp was Bob de Bouwer, maar dat tijdperk is al weer enige tijd voorbij. Het verzoek was dan ook of er schilderijtjes konden komen van Cars. Natuurlijk. Met in mijn herinnering de uren werk aan de schilderijtjes van Bob en kornuiten bedacht ik dat er vast wel Cars servetjes te verkrijgen zijn. Dat in combinatie met een mooie pot Gesso en decoupagelijm moet toch wat aardigs gaan opleveren. Daarom net de schilderijtjes geschuurd en twee lagen Gesso er op gezet. Nu liggen ze te drogen. Als de Gesso droog is gaat er nog een laagje overheen zodat we geen Bob meer zien tussen de Carsplaatjes door.

Zo zien ze er nu uit. Hopelijk worden ze morgen mooier.