woensdag 28 september 2011

opeens is het al weer meer dan een week geleden

Dat ik mijn laatste berichtje hier heb gezet. Vanwege het mooie weer en andere zaken die er tussendoor kwamen is het vakantieboekje nog niet opgeschoten (maar er wordt aan gewerkt, jawel). Daarom een paar fotootjes van een boekje wat ik in het voorjaar heb gemaakt. Een doosje waarin een fotoalbumpje (inclusief het spinnewebpapier). Hierin zitten de fotootjes van de kids in de sneeuw afgelopen winter. 


 

maandag 19 september 2011

de eerste boekjes van de kids

Gisteren verder gegaan met het vakantieboekje. Dat was echter van korte duur want de jongste wilde erg graag zelf een boekje maken. Met naald en draad wel te verstaan. Ik heb hem voorzien van vouwblaadjes (het stevige mooie soort) een grote enge prikpen (van mij zelf) met de nodige instructies en uiteindelijk van naald en draad (en ja heeft best een paar keer in zijn vingertjes geprikt). maar helemaal zelf heeft hij het in elkaar gezet. Ik geef toe, het is nog niet volgens de voorschriften der boekbindcursus, maar voor een mannetje van 5 is het niet slecht.

Toen de oudste thuis kwam wilde zij ook natuurlijk. Vooruit maar dan. Er waren nog genoeg vouwblaadjes en ook zij ging met prikpen, naald en garen aan de slag. Hier zijn de twee resultaten.


Mijn werk? tja dat is nog niet helemaal af, dat wordt verderop in de week geupdate.

vrijdag 16 september 2011

Mijn dochter gaat mee doen aan de Round Robin voor Kids. Ik ben benieuwd wat ze er van gaat vinden, want samen knutselen vindt ze wel erg leuk. Ze heeft ook aangegeven welke kleurtjes ze het mooiste vind om te gaan gebruiken, dus ik kan door mij voorraadje heen om er van alles bij te gaan zoeken. Onderstaand de link voor als er nog meer kids mee willen gaan doen.

round robin notebook voor kids

dinsdag 13 september 2011

dag 1 en 2 zijn klaar

Dit zijn de pagina's voor in het vakantieboekje van dag één en twee. Nu verder met dag drie en vier. Er wachten echter nog meer projecten, dus wie weet komen er tussendoor nog wel andere dingen eerst op te staan. 




zondag 11 september 2011

naamstempels

Het leek me een leuk plan om van beide kinderen een naamstempel te maken. En dan 1 waarbij ze beiden hun eigen naam hebben geschreven met hun kinderhandschrift op dit moment. Daarom mochten ze allebei op een passend stukje papier hun naam schrijven met potlood en dat heb ik vervolgens op de gum gewreven. Daarna heb ik de namen nog even overgetrokken met een pen zodat het goed duidelijk zichtbaar was. Dit is vervolgens rondom helemaal uitgesneden en hier is het resultaat. Ze zijn er allebei blij mee.

dinsdag 6 september 2011

de voorkant en achterkant


De voorkant en de achterkant van het vakantieboekje is af. Nu alles wat er tussenin komt nog. Het papier wat is gebruikt komt uit de collectie van Bo Bunny en is aangevuld met een oude lijn van Provocraft. De komende weken zullen er vast nog meer fotootjes volgen van de bladen die erin komen.




donderdag 1 september 2011

vakantieboekje

Dit wordt de basis voor mijn vakantieboekje van de afgelopen zomer vakantie. Hiervoor heb ik een kant en klaar pakketje gebruikt van chipboard en deze heb ik in de hoogte doormidden gesneden in verschillende maatjes. De twee grootste kantjes worden de kaften. En aan de eerste kaft wordt nu druk gewerkt. 
Als ie klaar komt er weer fotootje bij.