woensdag 30 januari 2013

uitdaging

Mijn favoriete scrapwinkel Scrap4fun is vijf jaar in handen van de huidige eigenaresse Vera. daarom hebben ze een leuke uitdaging, een project met een vijf. het mag van alles zijn, de beschrijving staat op hun blog. de uitdaging loopt al een tijdje en vrijdag is de laatste dag om iets in te leveren. Vandaag was ik de hele middag met Renske thuis en vertelde haar dat. Dus ging ze meteen een mooie tekening maken en vroeg aan mij waarom ik nog niets had gemaakt. Ik vertelde haar dat ik geen idee had van wat. Nou zei ze gewoon iets met vijf. Oke. Dus dit is het geworden. Het kaftje is gemaakt van canvas. Twee stukjes tegen elkaar, en een rechthoekje met een deel van de sluiting erop vastgenaaid op de voorkant en een sliertje met het andere deel van het slotje eraan vastgenaaid aan de achterkant. Soms lukken die dingen gewoon in een keer goed en dat maakt je dag weer helemaal goed. De kaft bespoten met Glimmer Mist. de blaadjes in het boekje zijn vijf aquarelkaarten (lagen al jaren in de kast en vanmiddag kwam ik ze tegen) en heb ik eerst bespoten met gele dylusions en vervolgens met maskertjes van diverse vijfen bespoten met Glimmer Mist (vijf kleuren). Van de website van Scrap4fun wat fotootjes afgehaald en deze uitgeprint met strookjes tekst. 










dinsdag 29 januari 2013

Stencil Dinsdag

Een nieuw voornemen om op dinsdag een nieuw project te maken. Ik heb een tijdje terug een mooi boekje gemaakt en de afgelopen weken heb ik steeds de stencils er in afgedrukt die ik had bespoten met inkt voor andere projecten. Het lijkt mij wel leuk om voortaan iedere dinsdag een pagina te maken met de afdruk van een stencil, die op een ander project is gebruikt. 

Op de eerste foto is het stencil wat ik heb gebruikt te herkennen aan de blauwe en rode kleur. Omdat de sprayinkt niet watervast is heb er een laagje clear gesso er overheen gezet. Toen het droog was ben ik met gele en oranje waterkrijtjes (water soluble wax pastels van Reeves) gaan kleuren en heb ik zwarte randjes gemaakt in de blauwe bloemen. Met een penseeltje wat water bijgevoegd. 

Afgelopen zaterdag waren we met een paar meiden in Antwerpen en daar een heerlijke chocolatier ontdekt (The chocolate Line) en daar een heerlijk doosje chocolaatjes gekocht. De papiertjes die er in zaten heb ik op de rechterkant gebruikt (nee het doosje is nog niet leeg, maar de papiertjes zijn al gebruikt). De avond hebben we afgesloten met een etentje bij de chinees, waar ik een chinees tijdschrift meekreeg. De karakters heb ik met gelmedium getransferd (schrijf je dat zo?). 

Tot slot met witte gesso een vlakje gemaakt links bovenin en dat gesprayd met Glimmer Mist. Toen het droog was een beetje tekst erop geschreven. 






Voor de volgende week wordt dit de basis die ik ga gebruiken. Benieuwd wat het gaat worden? Ik ook, volgende week komt ie op het blog. 

woensdag 23 januari 2013

weer even wat anders

 
Gisteren had ik zin in een wat sneller project. Dus pakte ik mijn journal van Dylusions, de stempels van Dylusions en dacht aan sneeuw (gek he, deze week). En dit is wat het geworden is. 



Hiervoor heb ik sprayinkt van dylusions gebruikt, maar ook van Tattered Angels de chalkboard (paars) en van Tattered Angels ook de Glimmer mist (donkerblauw). Ik heb van Mister Hues de witte gebruikt. De stempels heb ik met Teal van Stazon afgedrukt, waardoor ik bewust geen zwart heb gebruikt op deze pagina's. De lijntjes om de witte blokjes zijn donkerblauw. De stempels, die zijn ook van Dylusions. Heerlijk om mee te freubelen. 

zondag 20 januari 2013

hard aan het werk

Nu ben ik heerlijk nog aan het werk in mijn december daily boek, waarvan ik dan maar hard hoop, dat het niet de bedoeling is dat het ook in december van het betreffende jaar af is. Nu aangekomen op 7 december en wat dan altijd heel grappig is, dat je meer dan 200 foto's voor de hele maand in huis hebt, en jawel, precies van die dag ontbreken ze..... nu nog maar even nabesteld. 

Omdat het al weer een tijdje geleden is dat ik wat leuks op het blog heb geplaatst nu een boekje van een paar jaar geleden. De kaft is gemaakt van een matte transparant, en daarop heb ik sneeuwvlokjes met diverse Sharpiepennen getekend. Eigenlijk een beetje te vergelijken met de alcoholinkt van Tim Holz. Het loopt ook lekker een beetje uit als het mengt met andere kleurtjes. Het onderwerp leek me wel geschikt voor vandaag.