donderdag 30 januari 2014

nog meer robotjes in mijn art journal

Een pagina in mijn art journal van de workshop van Birgit. De achtergrond met versamark en Panpastel bewerkt. Vervolgens met faded jeans distress de blauwe robotjes op de achtergrond gestempeld. Met Viva Decor een velletje papier zilver gemaakt en daarop dit leuke stelletje gestempeld. De quote kwam ik na even zoeken tegen op internet. Het hartje is chipboard, bewerkt met versamark en rode wow embossingpoeder, en glitterrode wow embossingpoeder. 

De twee tandradjes zijn uit een pakje van Prima, hout en bewerkt met goudkleurig wow embossingpoeder. 





woensdag 29 januari 2014

Vlinders in mijn Art Journal

Een pagina in mijn Art Journal, die ik heb gemaakt met de workshop van Birgit koopsen. De bladen beplakt met twee velletje uit een heule dikke encyclopedie. Deze heb ik met behulp van gel medium erin geplakt. Vervolgens met inkt van Izinc kleur er aan gegeven en met een vlinderstencil de blauwe lijnen gemaakt. Stencil was echter iets te groot om een goed beeld te geven van de vlinder. Vervolgens met het stencil van Prima en modeling past de kleine roze en gele vlinders gemaakt. 

Op de andere kant van de bladzijde een paar stempels afgedrukt en geëmbost. Ook op een strookje stof wat vlinders afgedrukt en deze daarna gekleurd met dylusions 

Het envelopje met het venstertje is van de Hema afkomstig en deze heb ik wat blauwer gemaakt met wat distress inkt. Achter het venster een strookje stof  ook met vlinders, maar dan in een andere kleur. 




dinsdag 28 januari 2014

zoekend tiepje in mijn art journal

 Vandaag het filmpje bij de creative jumpstart gekeken van Mary Beth Shaw, waar ze een skewer (satéprikker) gebruikt bij haar werk. Dat wilde ik ook proberen dus mijn pakje satéprikkers te voorschijn gehaald uit het keukenkastje en aan de slag.Als achtergrond had ik een vel waar op een kant mislukte tekst was geprint en op de kant waarop ik ben begonnen wat restjes waren gekomen van stempels en ander spul, omdat ik het als ondergrondje even snel had gebruikt afgelopen week. 

De dame met de lange rok heb ik daarop van de week als eerste getekend en vanuit dit vel overgetrokken om al eerder te gebruiken in het art journal (zie een paar posts terug). Hierbij heb ik vandaag dit koppie getekend. Aanvankelijk had ik het ingekleurd met spectrum noir stiften maar dat vond ik niet zo geweldig. Dus met acrylverf en de iridiserende medium aan de slag gegaan. 

De tekst kwam ik tegen op internet en vond ik wel erg leuk hierbij. De tekst, de riem van de lange slanke dame en de knoopjes (met de achterkant van de satéprikker) van Viva Decor Maya gold voorzien. Geweldig spul. 

Lekker actief bezig met het art jounalen, maar dat is denk ik ook omdat de filmpjes zo zijn dat je gewoon weer aan de slag wil en de volgende bladzijde wil vullen. 







robotjes in mijn art journal

Deze pagina heb ik gemaakt in mijn art journal van moleskin. Had deze fantastische stempels gekocht voor de uitnodigingen van onze jongste, die zijn verjaardag vierde in het science center in Delft. De robotjes vond ik daar wel bij passen. Ze zijn zo onwijs leuk. 

bij deze pagina's ben ik begonnen met een poster die in de Flow papiereditie zat, met de huizen. die heb ik een dun laagje gesso gegeven. Vervolgens met acrylverf het oranje/roze vlak gemaakt en daarna op een apart vel met behulp van aluminium folie het volgende vlak. 

Met Viva decor heb ik een vel bewerkt en daarop met stazon de robotjes gestempeld. 

De huizen op de achtergrond heb ik met distress inkt gekleurd. 





maandag 27 januari 2014

Dames in mijn art journal

Weer een pagina in het art journal gemaakt. Deze keer heb ik de achtergrond beplakt met papier uit de burda. dat heb ik met behulp van iridiserend medium en paarse acrylverf gekleurd. dat geeft een mooi glimmend/glittereffect en toch kan je het papier er nog goed doorheen zien. Vervolgens de twee dames getekend op tissuepapier en deze met behulp van make up sponsjes en distress inkt gekleurd. Maar eerst met een stempel wat patroon in de kleding gegeven. Vervolgens heb ik de dames met gel medium op het patroonpapier geplakt en daarna in het art journal. tot slot de tekst erbij en klaar was de pagina. 






zaterdag 25 januari 2014

Art journal, met behulp van behang.

In mijn art journal van de workshop van Birgit Koopsen heb ik deze pagina gemaakt. Ook weer met een idee van Creative jumpstart, waar Marsha Valk http://marshavalk.wordpress.com/ stempelde met behang. Nu had ik een paar stukjes behang liggen, al een hele tijd, met het idee daar nog eens wat mee te doen. en wat een leuk effect geeft dit. 

Voor het stempelen gebruikte ik mijn favoriete verf van Tri Art.. Zo'n mooi spul. 

Vervolgens met lichtgroen en het bloemetjesstencil mooie bloemetjes erop gemaakt en deels overgetrokken met zwarte fineliner. Tekst erop, en aan de andere kant een stempel. gebruikt die ik met groene stazon heb gestempeld en met gele distress inkt heb gekleurd. 





dinsdag 21 januari 2014

art jounal

Afgelopen weekend tijd gehad om in mijn art jounal, die ik met een workshop van Birgit Koopsen heb gemaakt, te werken. Eerst heb ik de pagina's met behulp van matte medium beplakt met de randen van papieren taartonderleggers. Vervolgens op papier gestempeld met de couture collection van Dylusions. De afdrukken heb ik twee keer gemaakt. Een keer om als basis te gebruiken en bij de tweede afdruk heb ik alleen het stuk gebruikt wat lichtrood is gekleurd. Dit heb ik voorzichtig beplakt met randen van kleine gebaksonderleggertjes en dat heb ik gedaan  in meerdere lagen met matte self leveling gel. Daardoor zit er ook een beetje diepte in. Dit heb ik gekleurd met rode H2O van Luminarte Vervolgens heb ik de onderste laag gekleurd. De rode rand van de rokjes met rode dylusions en de benen en armen met spectrum noir. Toen ze klaar waren de hoedjes gestempeld en geëmbost met goudkleur. 

de achtergrond is gekleurd met blauwe glimmermist met een kwast (niet gespoten) en toen die droog was ben ik er met distress faded jeans eroverheen gegaan, zodat de taartrandjes beter zichtbaar werden. De randen licht bewerkt met versamark en goud embossingpoeder. En met een dopje van een mister de rondjes gestempeld. 






woensdag 15 januari 2014

Art journal page

 Genieten van de creative jumpstart en daarom ook weer lekker in mijn art journal zitten kliederen. Dit is het resultaat. 

Als basis ben ik begonnen met de papieruitgave van Flow, en daar de bladzijdes met de bloemetjes uitgescheurd. Deze hebben ik in snippers erop geplakt met matte medium. Vervolgens met een stencil de liquitex glass beads erop aan gebracht. Best leuk spul, maar ik moet het nog een beetje leren kennen. Vervolgens het koppie getekend en met stempels van dylusions de bloemen gestempeld. Ingekleurd met acrylverf, diverse merken. Met H2O sparkling de kleurtjes paars en rood aangebracht. 




dinsdag 7 januari 2014

Harry Potter traktaties

Voor de traktaties begon ik met  papieren gebaksbordjes, die ik met een heule dikke zwarte marker helemaal zwart heb gemaakt. 

Toen waren de feestmutsen aan de beurt, en daar heb ik aan de onderkant knipjes in gegeven.


En nu paste de hoedjes (waar ik het buitenste randje af had geknipt, omdat ie anders toch te groot was) keurig op de bordjes.


De hoedjes werden gevuld met lekkere snoepjes


Daarna werden ze op de bordjes geplakt.


De hoedjes werden voorzien van zwart crepe papier, groen touw en een zilverkleurig rondje.


Aan de bovenkant is er een gaatje in gecrop-a-diled en is er een touwtje door gegaan.



Ten slotte werden ze aan een echte vuurflits (oh nee een helleveeg) gehangen en mocht Harry Potter, ehhhhh Martijn vandaag trakteren.