zondag 17 augustus 2014

Dame met groen haar.

Vandaag deze dame gemaakt. Hiervoor heb ik als ondergrond het papier gebruikt van een mooie Italiaanse folder. Deze met gel medium vastgelijmd. Vervolgens met het Tim Holtz masker van de klokjes de laag met texture gel erop gemaakt en met een ander stencil van Tim Holtz (volgens mij burlap) met structuur pasta de vierkantjes erop gemaakt. Daarna alles een white wash gegeven met gesso en dat er bij de structuur gel weer vanaf gehaald met een babydoekje. 

De dame getekend met de derwent inktense potloden en de dame voor haar groene haren naar de radical hairdresser gestuurd. 

Met distress stain de achtergrond gekleurd. 

Met metallic oilpastels de achtergrond wat extra rood gemaakt. En de zwarte rand aangebracht. Met gele metallic oilpastels de zonnestralen van ook een Tim Holtz stencil van een kleurtje voorzien. 


woensdag 13 augustus 2014

You may say....

Vandaag deze pagina gemaakt. Begonnen met stukjes zwart/wit dessinpapier uit de paperflow van een tijdje terug in snippers te scheuren en op te plakken. Vervolgens met clear leveling gel en daar doorheen wat izinc inkt de grote turqoise rondjes gemaakt met een stencil. De rest van de pagina een white wash gegeven met gesso en water. Met derwent inktense de dame getekend. 
Met de clear leveling gel en andere kleurtjes izinc de kleine blauwe rondjes gemaakt en de gouden klok. Met sparkling h2o de achtergrond in paars, rood en blauw gestoken. Met de alphabet stempels van dylusions de twee grote woorden gestempeld. Met een paars metallic oliepastelkrijtje de rand gemaakt. 


maandag 4 augustus 2014

stap voor stap art journal page/step by step art journal page

 Vandaag heeft France op haar blog http://www.france-papillon.com/ de 100e journal on monday video geplaatst. Daarom vroeg ze of er deze week zoveel mogelijk mensen mee willen doen met een tutorial. Met video ben ik niet zo goed, dus daarom met een heleboel foto's vastgelegd hoe ik deze pagina heb gemaakt. 

Today France posted on her blog http://www.france-papillon.com/  her 100e journal on monday video. So she asked to join many people to post this week also an tutorial from a art journal page. Wel i am not very smart with video, so i did make pictures of my work. A lot of pictures. 

Op de eerste foto een getekend gezicht. Deze heb ik met Derwent getekend. 
At the first picture a drawn face. I did draw it with a derwent pencil. 


Daarna begonnen met het inkleuren. Daarvoor gebruikte ik het potlood Derwent Intense carmine pink en Derwent Inktense bar wit. En dat vermengde ik op mijn craftsheet met water tot en een hele licht roze kleur. 
Then the coloring did start. I used the pencil Derwent Inktense carmine pink and also a derwent inktense white bar. I diluted it with water and mixed it up to a real light pink color. 


Daarna gaf ik  het gezicht wat meer kleur met Derwent Inktense sienna gold en scarlet pink. Deze vermengde ik op het craftsheet eerst met water en met een kwasje bracht ik het aan. 
Then i did give the face some more color with Derwent Inktense sienna gold and scarlet pink. I did mix them with water both and used a pencil to fil the drawing with the pencil. 


Daarna was het haar aan de beurt. En deze heb ik gekleurd met Intense Tan en dan nog een andere kleur, maar weet deze even niet meer. 
After that i did color the hair with Intense Tan and another color of brown, but don't remember wich it was. 


Nadat de haren waren gekleurd werd het tijd voor het bloemenkransje en hiervoor mijn voorraad Prima bloemetjes aangesproken. De haren aan de voorkant losgesneden, zodat ze over de bloemetjes vielen. 
After coloring the hair i did cut some hair in the front of the face out. so the flowers from Prima could lay below them.  


De ogen en de mond werden ingekleurd met Intens felt green en poppy red. 
The eyes and mouth where colored with Intense felt green and poppy red. 



 Tijd om de achergrond te bedekken en daarvoor gebruikte ik een pakje van deze papieren bloemen. De achterkantjes waren wit en de kwamen naar boven toe te liggen. Ik heb ze met boekbindlijm vastgeplakt. 
Then it was time to cover up the background. I did use the white side from this blue flowers. I did glue them with bookbinding glue. 



Een laagje gesso over de bloemen was de volgende stap. 
After that i put a bit of gesso on the flowers. 


En toen zag het er zo uit. 
And then it looked like tis. 


Het was even zoeken tussen de I-Zinks, maar de goede kleur was snel gevonden. 
It was a littlebit of searching between my I-Zink bottles but then i found the right color.  


Ook een beetje gele I-Zink en daarna met een metalic paars oliepastelletje aan de slag. 
I did use also a little bit yellow I-Zink and after that a purple metalic oilpastel. 

De ketting verfde ik met deze koperkleur verf. 
The neckless i did paint with tis color copper 


Toen alles gekleurd was deze tekst van The Cowsills gebruikt en met zwarte Oost-Indische inkt erop gezet. 
After all the coloring i did use the tekst from The Cowsills and i used for the writing black indian ink. 




 En toen was het klaar, en ben ik weer blij met het resultaat. 
And then it was finished and i am happy with the result.  


Ter afsluiting, France gefeliciteerd met je 100e Journal on Monday video. Super om ze steeds weer te mogen zien. 

Then at last, France congrats with the number 100 Journal on Monday video. Every time i love to watch them.