dinsdag 29 januari 2013

Stencil Dinsdag

Een nieuw voornemen om op dinsdag een nieuw project te maken. Ik heb een tijdje terug een mooi boekje gemaakt en de afgelopen weken heb ik steeds de stencils er in afgedrukt die ik had bespoten met inkt voor andere projecten. Het lijkt mij wel leuk om voortaan iedere dinsdag een pagina te maken met de afdruk van een stencil, die op een ander project is gebruikt. 

Op de eerste foto is het stencil wat ik heb gebruikt te herkennen aan de blauwe en rode kleur. Omdat de sprayinkt niet watervast is heb er een laagje clear gesso er overheen gezet. Toen het droog was ben ik met gele en oranje waterkrijtjes (water soluble wax pastels van Reeves) gaan kleuren en heb ik zwarte randjes gemaakt in de blauwe bloemen. Met een penseeltje wat water bijgevoegd. 

Afgelopen zaterdag waren we met een paar meiden in Antwerpen en daar een heerlijke chocolatier ontdekt (The chocolate Line) en daar een heerlijk doosje chocolaatjes gekocht. De papiertjes die er in zaten heb ik op de rechterkant gebruikt (nee het doosje is nog niet leeg, maar de papiertjes zijn al gebruikt). De avond hebben we afgesloten met een etentje bij de chinees, waar ik een chinees tijdschrift meekreeg. De karakters heb ik met gelmedium getransferd (schrijf je dat zo?). 

Tot slot met witte gesso een vlakje gemaakt links bovenin en dat gesprayd met Glimmer Mist. Toen het droog was een beetje tekst erop geschreven. 


Voor de volgende week wordt dit de basis die ik ga gebruiken. Benieuwd wat het gaat worden? Ik ook, volgende week komt ie op het blog. 

4 opmerkingen:

 1. leuk idee om dat elke dinsdag te gaan doen! Mooie pagina is het geworden en die wateroplosbare krijtje lijken me leuk om mee te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk voornemen! Alvast een heel mooie pagina met herinneringen uit Antwerpen dan nog wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een gaaf voornemen Jessica. De eerste is al een plaatje geworden, heel mooi. En de basis van de tweede is ook om te smullen. Ben nu al benieuwd naar volgende dinsdag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een leuk idee en een goed voornemen, heb ik elke dinsdag weer iets om naar uit te kijken ☺
  ben benieuwd....
  groetjes
  Evelyn

  BeantwoordenVerwijderen